Meld Misdaad Anoniem

Lees voor

Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Jouw anonimiteit staat hierbij altijd centraal. Je meldt bij M. over bijvoorbeeld moord, mishandeling,  overvallen, drugs, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Zo lever je een bijdrage aan de veiligheid in jouw eigen omgeving. 

Nederweert en Leudal hebben een prachtig buitengebied waar het goed wonen, werken en recreëren is. Beide gemeenten steken in op een vitaal buitengebied waar iedereen op zijn eigen manier van kan profiteren.

We zien echter ook een aantal ongewenste ontwikkelingen in het buitengebied. Criminelen dumpen er regelmatig hun drugsafval of stelen diesel, koper of machines uit schuren. Dit willen we niet in ons buitengebied. Wat we daar tegen kunnen doen is MELDEN! De gemeenten Nederweert en Leudal, werken de komende intensief samen met de politie, de LLTB en een groot aantal gebruikers van het buitengebied e om de aanpak van criminaliteit te versterken. Daarbij werken we ook samen M.  

Waarom anoniem melden?

M. maakt het voor getuigen makkelijker om signalen of vermoedens van het dumpen van drugsafval en andere misdaden te melden. Via M., een onafhankelijk telefonisch meldpunt, kunnen getuigen gratis, veilig en anoniem een melding doen zonder dat de naam en andere persoonlijke gegevens van de melder bekend worden; ook niet bij de verdachte(n). Bij M. werkt een klein team van goed opgeleide mensen. Zij hebben maar één doel voor ogen: de anonimiteit van de melder beschermen.

De medewerker toetst heel precies of de melding voor de melder negatieve gevolgen kan hebben. Alleen als informatie niet herleidbaar is, wordt de melding aan de politie aangeboden.

Anoniem via M. telefoon 0800 - 70 00 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

  • M. is onafhankelijk en geen politie
  • M. ziet je telefoonnummer niet
  • M. neemt niets op en bewaart niets
  • Je naam en andere gegevens worden niet bekend bij M., de politie en verdachte(n)

Melden werkt!

In 2014 ontving Meld Misdaad Anoniem (M.) 46% meer tips over XTC/GHB-laboratoria dan een jaar eerder. Ook het aantal meldingen over gedumpt drugsafval steeg aanzienlijk (50%). Daarnaast kreeg de anonieme meldlijn meer tips over inbraken (+27%). M. stuurde in totaal 15.800 meldingen door naar de politie en andere partners. Mede dankzij deze informatie zijn tot op heden 1.922 verdachten aangehouden, 1.515 misdrijven opgelost en 127 misdrijven voorkomen.

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.