Duurzaamheidslening Provincie Limburg

Lees voor

Huiseigenaren en huurders kunnen bij de Provincie Limburg een duurzaamheidslening aanvragen. De provincie biedt deze lening sinds donderdag 1 november 2012 aan. Met de duurzaamheidslening stimuleert de provincie om tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen te treffen, zoals het isoleren van daken, muren en vloeren en het aanbrengen van zonnepanelen, zonder daarvoor spaargeld aan te spreken.

De gunstige voorwaarden hebben onder meer betrekking op de lage rente van de lening. Deze ligt 3 procent lager dan de gangbare rentetarieven. De duurzaamheidslening kent een looptijd van 10 jaar bij bedragen tot € 7.500,- en 15 jaar tot € 25.000,-.

Lagere energierekening

Met energiebesparende maatregelen gaat de energierekening meteen omlaag. De aanvrager bespaart hiermee voldoende om de lage rente en de aflossing van de lening te bekostigen. Waarschijnlijk zijn de besparingen zelfs groter dan de kosten van deze lening, maar in ieder geval is dit kostenneutraal. Na 10 of 15 jaar is de lening afgelost en blijven de maandelijkse besparingen doorlopen.

Als de huiseigenaar of huurder nog niet daadwerkelijk op de maatregelen verdiende, gaat deze dat daarna zeker doen. Zonnepanelen, bijvoorbeeld, hebben een levensduur van minimaal 25 jaar. Dus na een aflossingsperiode van 10 jaar wordt nog zeker 15 jaar geld verdiend.

Meer informatie

Een duurzaamheidslening aanvragen kan via www.limburg.nl/lef. Daar staan de voorwaarden beschreven en is het aanvraagformulier te downloaden.

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.