Kunst en cultuur

Lees voor

Kunst en cultuur is in Leudal tot in alle poriën en op alle niveaus vertegenwoordigd. De talrijke muzikanten en zangers kunnen terecht bij verscheidene muziek- en zangverenigingen en bij educatieve culturele centra in de omgeving.

Bijzonder is Stichting Kunst en Cultuur Leudal, een actieve club mensen uit Leudal, die allerlei cultuurevenementen ontwikkelt en organiseert.

Evenementen

Het hele jaar door worden er evenementen georganiseerd door verenigingen en instellingen. Voor de amateurkunstenaars is Picturama Leudal het moment om hun werk te presenteren aan een breed publiek. Buggenum heeft een reputatie opgebouwd met de Open Poorten Dag, een keur aan kunst en kunstnijverheid en open tuinen. In augustus is het Limburg Festival vaste prik in Leudal, een week lang straattheater in de 16 dorpen.

Cultureel Centrum De Bombardon in Heythuysen programmeert een gevarieerd theater- en muziekprogramma.

Musea 

De musea in Leudal laten bezoekers graag kennismaken met “wat ooit was”. Een bezoek aan bakkerijmuseum Marleetjeshof in Roggel laat zien hoe men vroeger op ambachtelijke wijze brood bakte. Het Bezoekerscentrum Leudal is het centrum waar jong en oud excursies kunnen maken door het prachtige natuurgebied Leudal en tevens een bezoek aan het Leudalmuseum kunnen brengen. De jaren '50 en '60 van de vorige eeuw komen weer tot leven in museum Terug in de Tijd langs de Napoleonsweg in Horn.

Uw bezoek aan het gemeentehuis

Wij werken op afspraak. Een afspraak maakt u gemakkelijk via de Online afsprakenplanner of via tel: (0475) 85 90 00.